Biohiili

Mitä on biohiili

Biohiili on hiiletettyä biomassaa.  Biohiiltä voidaan valmistaa  mm. puusta, heinästä oljesta ja järviruosta. Hiiletyksessä biomassaa kuumennetaan yli 600 asteen lämpötilassa, niukassa hapessa, joten se ei pala tuhkaksi.

Seuraa meitä Facebookissa: https://www.facebook.com/BiohiiliBiochar

BIOHIILEN HYÖDYT

  • Biohiili parantaa ravinteiden ja kosteuden sitoutumista maahan
  • Biohiili edistää kasvuston ja pieneliöstön muodostumista
  • Lannoitteiden tarve pienenee
  • Toimii ravinteiden- ja vedenpidättäjänä jolloin ravinteiden valuminen vesistöihin ja pohjavesiin vähenee.
  • Toimii hiilen sitojana eli hiilinieluna

Terra Preta tarkoittaa Amatsonin intiaanien ajoilta jäänyttä maata, jota intiaanit hoivasivat mustalla eliksiirillä, jota nykyisin kutsutaan biohiileksi. Terra Preta on edelleenkin niin viljavaa, että sitä ostetaan viljelytarkoituksiin ja se tuottaa moninkertaisen sadon hoitamattomaan maahan verrattuna.

BIOHIILEN VALMISTUS ITSE KOTIKASKI BIOHIILETTIMELLÄ

Innovaatiopalvelun kehittämällä laitteella, biohiilen valmistaminen onnistuu helposti keneltä tahansa. Kotikaski biohiiletin sopii puutarhan ja pihan risujen ja vastaavan kuivan biomassan hiilettämiseen biohiileksi. Massa hiiletetään sen sijaan, että se poltettaisiin tuhkaksi (vrt. savustus)

Laite kootaan neljästä osasta ruuvien avulla. Kokoaminen ja purkaminen säilytystä varten on yksinkertaista. Materiaali on 3 mm käsittelemätön rakenneteräs. Laitteen tilavuus on noin 120 litraa.

Laitteen hinta on 350€ (sis. alv) + rahtikulut.

Tilaukset:

Innovaatiopalvelu Koivukunnas Oy
Aino Koivukunnas
Email: etunimi.takanimi@innovaatiopalvelu.fi
Puh: +358407096452
www.innovaatiopalvelu.fi

HUOM!  Älä käytä laitetta metsäpalovaroituksen aikana! Noudata varovaisuutta  tulen kanssa. Varaa vettä ja sammutuspeitteitä valmiiksi.

Lisätietoa biohiilen valmistamisesta ja käyttämisestä löydät mm. osoitteesta: http://www.ithaka-institut.org/en/kon-tiki