Hiilettimet ja hiilettävät tulipaikat sekä klapinpilkkojat

Tuotteet, joilla teet ilmastotekoja


SANU KLAPINPILKKOJA

SANU klapinpilkkoja on turvallinen, koska lyömätyökaluna käytetään vasaraa, moskaa tai lekaa. Kirvestä ei käytetä. Lyöntiväline ei kuulu SANU-toimitukseen.

SANUn tehokkuus perustuu seuraaviin etuihin. Halkaisukohdan voi valita tarkasti ja rauhallisesti asetettaessa puuta kiilan päälle (osumatarkkuus paranee), kaikki iskut osuvat samaan kohtaan (samaan halkeamaan) siinä tapauksessa, että puu ei halkea yhdellä iskulla. Vasara/moska/leka ei tartu koskaan kiinni puuhun. Pieniä pilkkeitä tai sytykkeitä tehtäessä puusta voi pitää kiinni (sivusta) kädellä (työhanska on välttämätön), jolloin pilkkeet eivät putoa maahan.

SANU klapinpilkkoja ei ole veitsenterävä. Puun halkaisu ei perustu terävyyteen (leikkaamiseen) vaan optimaaliseen muotoiluun. Puu halkaistaan puusoluja myötäillen, puusolujen välisiä saumoja pitkin. Terän suun kulma on niin pieni, että puu tarttuu kiinni kiilaan kevyehköllä iskulla. Kiilakulma kasvaa progressiivisesti siten, että puu halkeaa. Vasaralla ei saa lyödä terää, terä menee lyttyyn. Jos näin käy, terän voi kunnostaa tavallisella viilalla.

SANU klapinpilkkoja EI OLE klapikone, eikä korvaa klapikonetta tai halkomakirvestä suurien pyöreiden pöllien pilkkomisessa. SANU soveltuu tavanomaisille polttopuulajeille kuten koivu, kuusi, mänty, haapa, raita. SANU ei sovellu hyvin koville puulajeille kuten tammi, vaahtera, saarni, jalava, kirsikka, omena.

Hinnat alkaen 30 €, versiot 50 €, 70 €, 80 €, 90 €

Eri käyttötarpeisiin löytyy SANU:sta oma mallista. Pilkkoja klapeille, ylisuurille klapeille tai pyöreille pölleille (suurin halkaisija noin 20 cm). Turvaraudalla tai ilman. Kysy lisää omaan käyttöösi sopivasta mallista.

SANU 30

SANU 30 on tarkoitettu sytykkeiden, hellapuiden ja pilkkeiden tekemiseen tavallisesta klapista. Sopiva vasara on 1, 0 – 1,5 kg, 25 – 30 cm varrella (puuvarsi suositeltava).

Mitat: leveys 11 cm, pituus 10 cm, korkeus 10,5 cm
Materiaali: matalahiilinen rakenneteräs
Paino: 0,7 kg

SANU 50

SANU 50 on tarkoitettu ylisuurien klapien pilkkomiseen tavallisiksi klapeiksi tai pilkkeiksi. Sopiva vasara on esim. 1,5 – 2,0 kg 30 – 40 cm varrella (puinen varsi suositeltava).

Mitat: leveys 11 cm, pituus 18,5 cm, korkeus 10,5 cm
Materiaali: matalahiilinen rakenneteräs
Paino: 1,0 kg

SANU 70

SANU 70 on tarkoitettu ylisuurien klapien pilkkomiseen tavallisiksi klapeiksi tai pilkkeiksi. Sisältää turvaraudan, jota voi hyödyntää myös isojen puukappaleiden paikottamisessa terän päälle. Sopiva vasara on esim. 1,5 – 2,0 kg 30 – 40 cm varrella (puinen varsi suositeltava).

Mitat: leveys 11 cm, pituus 18,5 cm, korkeus 10,5 cm (terä), korkeus 15 cm (turvarauta)
Materiaali: matalahiilinen rakenneteräs
Paino: 1,5 kg

SANU 80

SANU 80 on tarkoitettu ylisuurien klapien ja pienten (enintään halkaisija 20 cm) pyöreiden puiden pilkkomiseen. Sisältää turvaraudan, jota voi hyödyntää myös isojen puukappaleiden paikottamisessa terän päälle. SANU 80 kanssa voi käyttää lekaa (esim. 3 kg puuvarrella).

Mitat: leveys 11 cm, pituus 20 cm, korkeus 10,5 cm (terä), korkeus 15 cm (turvarauta)
Materiaali: matalahiilinen rakenneteräs
Paino: 1,8 kg

SANU 90

SANU 90 on tarkoitettu ylisuurien klapien ja pienten (enintään halkaisija 10 cm) pyöreiden puiden pilkkomiseen. Sisältää kaksi turvarautaa. SANU 90 suositellaan käytettäväksiu julkisilla tulipaikoilla.

Mitat: leveys 11 cm, pituus 20 cm, korkeus 10,5 cm (terä), korkeus 15 cm (turvarauta)
Materiaali: matalahiilinen rakenneteräs
Paino: 2,3 kg

Muita malleja voit tiedustella sähköpostilla asiakaspalvelu () innovaatiopalvelu.fi

Tekniikan Maailman artikkeli SANUsta


Tilaukset verkkokaupasta

TAI

sähköpostitse:
asiakaspalvelu () innovaatiopalvelu.fi

Tarvitaan tieto tilattavasta tuotteesta, tilaajan nimi, toimitusosoite ja puhelinnumero. Laskutusosoite jos se poikkeaa toimitusosoitteesta.

Lisää tilauksesta, toimituksesta ja kokoamispalvelusta: Tilaukset

Tutustu ja lataa SANU Käyttöohje

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa 0405724020. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin.


SANU klapinpilkkoja ja Kaskinuotio yhdessä säästää klapeja ja luontoa

Yhdessä Kaskinuotion kanssa saat parhaan tuloksen! Säästä puuta ja luontoa!
SANU= Savuton nuotio (kehitämme vähäpäästöistä nuotiokonseptia).