Hiilettimet ja hiilettävät tulipaikat sekä klapinpilkkojat

Tuotteet, joilla teet ilmastotekoja


2023-08-22

”Hei! Ilokseni voin kertoa että Kaskinuotio on otettu vihdoin käyttöön Rautalammin metsäeskarin kodassa. Toimivuus on ylittänyt kaikki odotukset! Kaskinuotio toimii korkeassa yli 7 m hyvin ventiloidussa kodassa täydellisesti.

Esikoulu on kestänyt tältä syksyltä vasta viikon ja vauhti on vinha. Kerron mielelläni lisää kuulumisia ja lisään kokemuksia kauden mittaan.
Terv Pekka Seppälä
Rautalammin esiopetus”
      

Asiakkaan kokemus Valkea-Mustajärven laavulta:

”Terveisiä Valkea-Mustajärveltä

Istuskelen tässä laavulla ja nuotiopaikan risukeitin palaa. Innokkaalle risukeittelijälle tämä oli myönteinen yllätys. Otin tällä kertaa vain pullon Marinolia ja tölkeistä tehdyn polttimen. Mutta pääsinpäs nyt siis taas tekemään miniklapeja. En muistanut tuota ominaisuutta, vaikka olin kyllä nähnyt tulipaikan aiemmin ohimennen.

Erittäin mielenkiintoinen konsepti. Tämän reissun eväisiin tarvitsin keitettyä vettä ja letunpaistopaikan. Tyhjensin tulipesän ensiksi että pääsin näkemään toiminnan ilman risukeittimen pohjaan asti ulottuvaa tuhkakerrosta. Sytytin aluksi ison tulipesän ja kokeilin sillä. Pieniä puita ja kohtuullisesti, tottakai. Veden sain lopulta keitettyä nopeimmin laittamalla pannun suoraan hiillokseen. En vaan laittanut pyöreää ritilää tarpeeksi alas, käyttäjän syy. Hyvä, kun menee ihan pohjalle asti. Voisin kuvitella, että tuo on mainio esim. keiton tai jonkin hauduttamista vaativan ruuan valmistamiseen, kun tuuli ei pääse viilentämään kylkiä, vaikkei astiaa ihan tuleen / hiillokseen asti laittaisikaan.
Letunpaistoon hiillos jäi hieman syvälle ja vaikka yritin hyödyntää pyöreää ritilää, totesin, että siirryn seuraavaksi testaamaan risukeitinnurkkaa. Ja risukeitinhän toimii, ihan kuin risukeitin aina. Oikein hyvä veden keittämiseen ja pannulla paistamiseen. Niinpä aamulla en isoa nuotiota sytyttänyt ollenkaan, vaan aloitin suosiolla risukeittimellä.
Perin epäsuomalaisena makkaraa en paistanut, siitä lienee kommentteja muilla ihan tarpeeksi.
Mutta sukkia kuivatin tulipaikan risukeittimen vastaisella reunalla. Eli monipuolinen on tämä Kaskinuotio. Kiitokset, tänne vielä palataan.”